Linkuri accesibilitate

Peste 200 de soldați ucraineni eliberați de Rusia, într-un schimb de prizonieri intermediat de Emiratele Arabe Unite


Ucraina a repatriat marți 205 de soldați ucraineni deținuți de Rusia, într-un schimb de prizonieri intermediat de Emiratele Arabe Unite.

Anunțul a fost făcut de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care nu spune și câți prizonieri a dat la schimb Ucraina.

Canalul rusesc de telegram Zvezda spune că un număr similar de soldați ruși au fost eliberați de Ucraina și redați Rusiei.

„Poporul nostru este liber. Poporul nostru este acasă. Astăzi, Ucraina a adus înapoi 205 războinici. Tineri și bătrâni din aproape toate tipurile și ramurile Forțelor Armate. Apărători ai Mariupolului și ai întregii linii a frontului”, scrie Volodimir Zelenski pe pagina sa de X.

Prizonierii ucraineni au fost deținuți în mai multe regiuni rusești, „închiși într-un sistem al cărui unic scop a fost să-i chinuie și să le distrugă umanitatea”, explică președintele ucrainean.

El a mulțumit Emiratelor Arabe Unite, care au intermediat schimbul de prizonieri.

„Sunt recunoscător tuturor celor care au lucrat la acest schimb. Le mulțumesc partenerilor noștri - în primul rând Emiratelor Arabe Unite - pentru mediere și sprijinul lor. Le mulțumesc tuturor celor care nu rămân indiferenți și continuă să vorbească despre ucrainenii aflați în captivitate. În fiecare zi, luptăm pentru poporul nostru. Vom face tot posibilul să-i aducem acasă pe fiecare dintre ei.”

Sute de ucraineni s-au întors acasă în urma unui nou schimb de prizonieri cu Rusia
Sute de ucraineni s-au întors acasă în urma unui nou schimb de prizonieri cu Rusia
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:20 0:00

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG