Potrivit ministrului, au fost schimbați din urmǎtoarele funcții publice de conducere din Direcția Regională Antifraudă Fiscală București:
- inspectorul General Adjunct antifraudă
- doi inspectori șefi de Direcție – Direcția de control Antifraudǎ 1
- șase inspectori șefi de Serviciu – din cadrul serviciilor de control antifraudă.
„Este inacceptabil ca semnalele evidente privind evaziunea fiscală să fie ignorate de cei care sunt plătiți să le combată. ANAF trebuie să devină parte a soluției, nu parte a problemei”, spune Alexandru Nazare într-o postare pe Facebook.
Potrivit paginii ANAF, inspectorul general adjunct la Direcţia regională antifraudă fiscală Bucureşti este Dorian Burduja.
Anunțul ministrului Finanțelor vine pe fondul mai multor declarații recente în care oficialul a vorbit despre nevoie de reformare a ANAF.
Pe de o parte, la o întâlnire cu sindicaliștii din ANAF, Nazare a spus că e nevoie de o grilă de salarizare „corectă și echitabilă”, care să încurajeze performanța și să elimine inechitățile din sistem.
În același timp, planul de guvernare include măsuri legate de restructurarea și eficientizarea ANAF.
Printre măsuri se află depolitizarea și profesionalizarea ANAF, precum și a Direcției Antifraudă și Vamă.
Aceste instituții ar urma să funcționeze după indicatori de performanță, să fie digitalizate și reorganizate prin eliminarea direcțiilor considerate inutile. De asemenea, planul de guvernare prevede înăsprirea legislației, mai ales în domeniile evaziune fiscală și executare silită.
Limitarea evaziunii fiscale este una dintre principalele direcții prin care guvernul Bolojan își propune să crească veniturile le bugetul de stat, ca parte a efortului de a diminua deficitul bugetar record al României.
Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.